Busan Opera House - Snøhetta

With the design of the Busan Opera, the opera is no longer a passive playground for the elite but becomes interactive, democratic space, responding to the public's ambitions and interests.  Located on reclaimed land on the city's waterfront, the new Opera help will convert the historically industrial area into a public space for Busan.

The form is derived from its own context and culture. The layout refers to Kun (Heaven) meeting Kon (Earth) which again meet Kam (Water).

download.php?file=1562290&embedded=1&textbox=1562295

download.php?file=1562293&embedded=1&textbox=1562295

(http://snohetta.com/project/12-busan-opera-house)

I love how this construction is interactive and people can walk all around it. It's simplicity of forms and their connection to each other is relatable to how I want my building to look like in real life.

© Alexandra Boyko, all rights reserved